Bæredygtig undervisning

Hjem/Indlæg/Nyheder/Bæredygtig undervisning

Bæredygtighed – hvad er det nu det betyder for dig personligt, samfundet og vores fælles fremtid på Jorden?

Det var et par af de spørgsmål, der mødte eleverne i almenundervisningen, som optakt til projektuge omkring bæredygtighed. Gennem de valg vi træffer i hverdagen, har vi selv indflydelse på hvor bæredygtigt vi lever. Der blev i undervisningen arbejdet med klimavenlig mad eller ej, transport på cykel eller i bil, affaldssortering og udregninger af CO2 forbrug i forskellige danske familier.

Pædagogik og Sundhedsværkstedet havde ekstra fokus på bæredygtighed, da de i samarbejde med Almenværkstedet var ansvarlige for formidling af bæredygtighed til 500 elever fra Aalborg Kommune i forbindelse med Bæredygtighedsfestivalen i uge 37.

Produktionsskoleeleverne måtte i første omgang selv til at tænke bæredygtighed og få indsigt og viden i forskellige områder. Et formiddagsbesøg på genbrugspladsen med lov til at skralde og en tur forbi forskellige genbrugsbutikker måtte til for at få viden og finde de helt rigtige materialer til aktiviteterne.

Fantasien var stor og gennem gruppearbejde blev aktiviteterne bygget op omkring fakta-ark og legeaktiviteter. Alt forarbejdet førte til 3 forskellige former for formidling og lege. Der var toiletskyls udregninger – flyt et stort og lille skyl, CO2termometer, klimamad, kimsleg, alt om mikroplast i mad, vand, dyr og mikroplastsupper i verdenshavene kombineret med flaskebowling.

Det blev nogle supergode dage, da disse aktiviteter koblet med teater, Idræt og musik aktiviteter blev afviklet på et 4 timers arrangement i Østerådalen, til stor fornøjelse for 3-6 klasse i Aalborg Kommune.

Gem

2017-10-05T11:37:15+00:00 oktober 5th, 2017|