Nyt fra vejledningen

///Nyt fra vejledningen

En repræsentant fra vejledningen deltog den 21/9 i konferencen ”høj i kurs”, der satte fokus på fremtidens erhvervsuddannelse. Tech College i Aalborg kunne fortælle, at der, efter reformen, er sket et fald i frafald blandt elever fra 39 – 14 %. Nu er fokus på, hvordan erhvervsuddannelserne tiltrækker flere unge.

Det var en utrolig spændende konference, hvor der blandt andet blev diskuteret, hvordan vi tilpasser vores uddannelsestilbud, så de målrettes imod samfundets udvikling. Der blev bla. diskuteret, hvordan digitaliseringen har ændret vores samfund. Vi er gået fra maskintilpassede mennesker til mennesketilpassede maskiner, hvilket har stor indflydelse på vores kultur og derfor er vigtigt, at vi tænker ind i vores uddannelser. Der blev talt om, hvordan vi skaber mere viden i forhold til erhvervsuddannelserne, hvordan vi når ud til både de unge, forældre, skoler og vejledere rundt omkring.

Der var stor enighed om at der, i forhold til ungdomsuddannelserne, skal sætte fokus følgende:

  • Sociale færdigheder
  • Digitale kompetencer
  • Menneskeligt afsæt
  • Uddannelse som konstant
  • Fra specialisering til helhedssyn

For os på produktionsskolen er det væsentligt, at vi følger med i den udvikling, der sker indenfor uddannelsesområdet, så vi har mulighed for at tilpasse vores tilbud og vejledning så de unge bliver klædt på til at kunne starte uddannelse.

 Sikker trafik

Den 2/10 havde produktionsskolen besøg af rådet for sikker trafik. Der var tre værksteder, som deltog i arrangementet. Dagen indeholdt oplæg omkring risikoadfærd i trafikken, dødstal og tilskadekommende i trafikken samt en personlig fortælle af en mor, der havde mistet sin søn i et trafikuheld. Eleverne deltog aktivt i forhold til bl.a. diskussioner og blev berørte af historien fra den pårørende.

Gem

Gem

2018-06-19T05:50:09+00:00 oktober 5th, 2017|

About the Author:

LikeBox

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Seneste indlæg