Uddannelsesstart

Hjem/Indlæg/Nyheder/Uddannelsesstart

_MG_6695August måned er højsæson for opstart af uddannelse, men det kræver en gennemsnitskarakter på 02 i dansk og matematik, for at blive optaget på SOSU, Hg og Tech College. Heldigvis får man en ekstra chance for optag på sin ønskeuddannelse via en optagelsesprøve. En sådan prøve afvikles på Tech College eller på AMU og tager ca. 2 timer at gennemføre. Herefter indkaldes man til en samtale omkring interesse og motivation for en eventuel uddannelsesstart.

Her på skolen, vil vi gerne forberede vores elever bedst muligt til optagelsesprøvens mundtlige og skriftlige del. I Almen arbejder vi således målrettet med alle elemeter af prøven, i såvel dansk som matematik.

I den forgangne uge, har vi i dansk, set nærmere på disciplinen ”skriftlig fremstilling”. Prøvesættet stiller krav om at skrive en ansøgning om leje af et festlokale. Besvarelsen skal fylde mellem 250 – 350 ord.

Her er et udpluk af en rigtig god elevbesvarelse:

Ansøgning angående tilladelse om leje af lokale

Lidt om mig selv, hvem er jeg? Jeg hedder Martin Hansen, er 20 år gammel, i gang med min pædagoguddannelse og næsten færdig på hovedforløbet.

……

I anledning af, at min søster har færdiggjort sin uddannelse, vil jeg søge tilladelse om leje af festlokalet for at holde en lille fest. Festen bliver ikke noget vildt med for mange mennesker, det bliver en stille og rolig fest med god musik og god stemning. Jeg vil invitere 30 gæster, familie samt venner. Der vil være omkring 20 familiemedlemmer og ca. 10 venner.

…..

Vi vil gerne ind i lokalet kl 11:00, så vi har mulighed for at gøre alting klar, sørge for alt er fint og der er pyntet op. Angående oprydning vil vi meget gerne selv stå for oprydning, så vi ikke skal ud i at bruge en masse penge på et rengøringsfirma til og ordne vores rod, og risikere det ikke bliver gjort grundig nok.

_MG_0723Angående musik vil vi leje en DJ til at sørge for musikken. Vi ved der har været klager over for høj musik, så derfor har vi fortalt vores DJ at musikken ikke skal være for højlydt, at den skal være stille og rolig så folk samtidig kan hygge og danse til musikken, men også vil have muligheden for at kunne snakke sammen.

…..

Vi håber det bedste for de af vores elever, som prøver kræfter med optagelsesprøverne – krydser fingre J

Almenunderviserne

Susanne, Tina og Lone